Home » onderwijs algemeen » Avant-première VAN IN-Auteursacademie: 18 oktober 2017

Avant-première VAN IN-Auteursacademie: 18 oktober 2017

Beste auteur, 

Schrijf je hier in voor de Avant-première van de VAN IN-Auteursacademie.

Een uniek moment om samen met je collega-auteurs te genieten van een boeiende en inspirerende avond en meteen de kick-off om met het vernieuwde VAN IN-team en de VAN IN-Auteursacademie kennis te maken. 

Wat staat er op het programma? 

  • 17.30u – 18.30u: ontvangst met een hapje en een drankje
  • 18.30u – 19.15u: toelichting VAN IN-Auteursacademie en de manier waarop VAN IN samen met jullie het onderwijs van morgen wil uitschrijven.
  • 19.15u – 20.15u: we bieden je de keuze uit twee boeiende en inspirerende sessies:

Keuze 1: Breinleren – The tipping point
Het brein is hot! Je kan geen magazine meer openslaan of je leest wel iets over die grijze stof in onze bovenkamer. De laatste 10 jaar zijn we namelijk veel te weten gekomen over het functioneren van onze hersenen. Deze kennis is een echte goudmijn voor professionals die actief zijn op het gebied van leren en veranderen.
Tijdens deze sessie halen we de kennis over ons lerende brein uit de donkere kelders van de wetenschap om de vertaalslag te maken naar het onderwijs. The Tipping Point – www.thetippingpoint.be

Keuze 2: Wat leren we (van) de nieuwe generaties? – Bert Smits 
De context waarin onze lerenden opgroeien verandert supersnel, en dat gaat ook op voor de manier waarop zij leren. Lineair kennis verwerven lijkt bijvoorbeeld niet meer van deze tijd. Lerenden willen het leerproces zelf sturen en hebben nood aan afwisseling, inspirerend en motiverend beeldmateriaal. Maar net daardoor heeft deze zgn. knip-en-plak-generatie nood aan structuur en omkadering. Als lesgever hebben we dus meer dan ooit een grote rol te spelen. Hoe passen we het leerproces aan en hoe maken we het efficiënter? En hoe komen we ten slotte tot goede lesmaterialen die het leren echt beter maken en waarmee leerlingen met plezier aan de slag gaan? Laat je inspireren door Bert Smits, pedagoog en coach met als specialisatie ‘verandering en transitie’.

  • 20.15u – 22.00u: Receptie   
    Tijdens het nuttigen van een drankje en hapje bieden we je graag de kans om met onze medewerkers en je collega-auteurs van gedachten te wisselen. We genieten ondertussen van de live muziek van de groep Stix.

Wanneer? 18 oktober 2017 

Waar? Utopolis Mechelen, Spuibeekstraat 5, 2800 Mechelen* 

Inschrijven? Klik hier.

* Kom je met het openbaar vervoer? We voorzien een shuttle vanaf Mechelen Station.