Home » basisonderwijs » Bingel wint internationale pedagogieprijs – juni 2018

Bingel wint internationale pedagogieprijs – juni 2018

Wat zijn we bijzonder fier op Bingel, op het platform en op iedereen die hier van ver en dichtbij heeft aan meegewerkt! Na onze laatste internationale award in 2015 waarbij Bingel de International Educational Learning Resource Award op de London Book Fair won, was het vandaag weer zover in Berlijn!

Bingel heeft bij de internationale Comenius EduMedia Awards de gouden medaille voor digitale onderwijsmiddelen voor scholen gewonnen. Die prijs beloont educatieve media die zowel op inhoudelijk als op pedagogisch vlak uitblinken.

Bingel werd donderdagavond 21 juni door een internationale jury in de bloemetjes gezet omdat het een innovatieve leeromgeving biedt aan de leerlingen. Tegelijkertijd looft de jury ook de differentiatiemogelijkheden die Bingel biedt aan leraars en de manieren waarop ouders via het platform bij de ontwikkeling van hun kinderen worden betrokken. Ten slotte scoorde Bingel goede punten bij de jury voor de verschillende spelelementen die in het platform verwerkt zijn, zoals het personaliseren van een eigen avatar door de leerlingen.

De medaille bevestigt voor VAN IN dat het met de ontwikkeling van Bingel de juiste weg koos. “Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden die digitalisering biedt om het onderwijs te versterken, de leerresultaten te verbeteren en de motivatie van kinderen te verhogen”, zegt Winfried Mortelmans, CEO van Uitgeverij VAN IN. “Deze prijs sterkt ons in die overtuiging. In Vlaanderen hebben leerkrachten en leerlingen het online adaptief oefenen en leren snel omarmd. Op amper 7 jaar tijd werden in het Vlaams onderwijs al meer dan 1 miljard oefeningen gemaakt op het platform. De mogelijkheden die digitaal leren biedt, maken het simpel om de leerstof te diversifiëren en zo leerlingen op hun eigen niveau te laten werken.”

​De internationale Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Gesellschaft für Pädagogik, Information und Medien e.V (GPI). GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. In 2018 is het de 23ste keer dat de prijzen worden uitgereikt aan  innovatieve digitale leermiddelen met een hoge didactische waarde. Wie de prijs wint, wordt beslist door een internationale jury van experten. De prijzen zijn uniek in Europa omdat ze niet gebonden zijn aan makers of leveranciers van educatief materiaal.

Lieven Bossuyt heeft de prijs voor ons team in ontvangst genomen. De gouden medaille zal binnenkort in onze prachtige halkast staan blinken.

Meer info over de award: http://www.comenius-award.de/​ ​