Home » auteurs » Podcast: Wouter Smets over Invulboeken

Podcast: Wouter Smets over Invulboeken

Buiten De Krijtlijnen is een podcast over onderwijs. Aan de hand van gesprekken met experts, leerkrachten, directeurs, pedagogen en ondernemers probeert het antwoorden te vinden op de onderwijsvraagstukken van deze tijd.​

“Een paar weken geleden kwamen de TIMSS-resultaten naar buiten, waaruit nog maar eens bleek dat ons onderwijs in dalende lijn gaat. Er worden dan altijd heel veel oorzaken gezocht en vaak ook gevonden.

Eentje dat af en toe dan ook naar boven komt, is het gebruik van invulboeken in de klas. Die zouden nefast zijn voor de onderwijskwaliteit. Wij praten daarover met Wouter Smets. Wouter is lerarenopleider voor het vak geschiedenis en is zelf ook auteur van een handboek geschiedenis. 

We praten over de voordelen en nadelen van werkboeken, de rol van de uitgeverijen en hoe een leerkracht moet omgaan met zo’n leerwerkboek.” 

Wouter Smets  heeft o.a. bijgedragen aan onze reeksen Pionier en werkt momenteel als coördinator en auteur voor Sapien. Daarnaast is hij lerarenopleider en onderzoeker op de Karel De  Grote Hogeschool.