Home » basisonderwijs » VAN IN stelt heel bingel gratis ter beschikking van het basisonderwijs voor leren op afstand

VAN IN stelt heel bingel gratis ter beschikking van het basisonderwijs voor leren op afstand

bingel

Digitaal leerplatform bingel laat alle leerkrachten toe alle oefeningen op maat en instructiefilmpjes ter beschikking te stellen aan hun leerlingen de komende weken

Wommelgem, 13 maart 2020 – Leermiddelenmaker VAN IN draagt bij tot het mogelijk maken van onderwijs op afstand voor alle lagere schoolkinderen de komende drie tot vijf weken.

De grootste educatieve uitgever van het land stelt het meest gebruikte digitaal leerplatform bingel gratis ter beschikking van alle scholen. Dus inclusief de extra, betalende, delen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stuurde vannacht een omzendbrief rond. “Dit is geen vakantie. We moeten zorgen dat er een leeraanbod blijft”. 

Uitgeverij VAN IN biedt alle lagere scholen de kans om leerlingen ook thuis en in de opvang op school te laten oefenen en leren. VAN IN geeft alle scholen volledige toegang tot haar digitaal leerplatform Bingel, inclusief alle differentiatiemateriaal en het verrijkingsaanbod zoals filmpjes met uitleg.

Zo kunnen scholen ook de komende weken leerlingen onderwijs op maat aanbieden aan al hun leerlingen.

Concreet:

  • de leerkrachten kunnen voor alle lessen taken op maat klaarzetten;
  • leerkrachten hebben toegang tot alle instructiefilmpjes die leerlingen helpen om de leerstof onder de knie te krijgen;
  • via Bingel Raket kan de leerkracht op afstand opvolgen hoe die taken/oefeningen evolueren en bijsturen;
  • opdrachten die niet goed lopen, kunnen als Raket-taak heel eenvoudig terug ingepland kunnen worden;
  • leerkrachten kunnen via Bingel feedback geven aan de leerling.

VAN IN zorgt voor voldoende documentatie om de leerkracht (gevorderd en beginnend) zo goed mogelijk op weg te helpen.

Concreet kunnen scholen die nog niet met bingel werken contact opnemen met VAN IN op 03 432 95 01 of basisonderwijs@vanin.be.

Winfried Mortelmans, CEO van Van In: ”Van In neemt als aanbieder van papieren en digitale leermiddelen zijn verantwoordelijkheid op.

We stellen ons populaire leerplatform bingel voor het basisonderwijs alvast volledig open voor alle scholen. We bekijken wat we verder nog kunnen doen om de leerkrachten en alle scholen te ondersteunen in deze ongeziene situatie”. 

Bingel wordt vandaag al gebruikt door 81 % van de Nederlandstalige scholen voor wat betreft het algemeen deel, dus zonder de bijkomende, betalende modules.

In het voorbije schooljaar maakten de leerlingen van het basisonderwijs maar liefst 226,2 miljoen oefeningen op bingel. Er bestaat ook een Franstalige variant genaamd Wazzou. 

Over VAN IN

VAN IN is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. Voor het hoger onderwijs publiceert VAN IN onder de imprint De Boeck.

Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 190 medewerkers en nog veel meer auteurs biedt VAN IN het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en Diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs.

Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk.

Dit schooljaar ‘bingelt’ 81 % van de lagere scholen in Vlaanderen en oefenden er al meer 340 000 leerlingen secundair onderwijs op Diddit. 

 VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert. Meer informatie op https://www.vanin.be/nl.