Home » digitaal » Secundair onderwijs: VAN IN maakt online leerplatform diddit toegankelijk voor alle leerkrachten

Secundair onderwijs: VAN IN maakt online leerplatform diddit toegankelijk voor alle leerkrachten

Wommelgem, 13 maart 2020 – Leermiddelenmaker VAN IN draagt bij tot het mogelijk maken van onderwijs op afstand voor alle leerlingen van het secundair onderwijs.

De grootste educatieve uitgever van het land stelt zijn digitaal leerplatform diddit gedurende twee maanden volledig open voor alle scholen.

Dat betekent dat alle leermaterialen en instructiefilmpjes, evenals de digitale toetsen, ter beschikking zijn van alle leerkrachten en niet enkel van de huidige gebruikers.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stuurde vannacht een omzendbrief rond: “Dit is geen vakantie. We moeten zorgen dat er een leeraanbod blijft”. 

VAN IN wil hier graag toe bijdragen en geeft alle scholen daarom gedurende twee maanden volledige toegang tot haar digitaal leerplatform diddit, voor alle beschikbare vakken.

Zo kunnen leerkrachten ook de komende weken hun leerlingen kwalitatief lesmateriaal blijven aanbieden. 

Concreet betekent dat voor leerkrachten het volgende: 

  • ze hebben toegang tot al het lesmateriaal van de uitgeverij, kunnen hun eigen lesmateriaal toevoegen en dat alles delen met hun leerlingen;
  • ze kunnen opdrachten en digitale toetsen klaarzetten voor hun leerlingen, en hun inspanningen en resultaten opvolgen;
  • op basis van de resultaten kunnen ze individuele remediëringstrajecten klaarzetten;
  • ze kunnen de oplossingen via het bordboek delen met hun leerlingen.

Leerkrachten die het platform nog niet gebruiken en interesse hebben in dit gratis aanbod kunnen contact opnemen via diddit@vanin.be om toegang te krijgen.

Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN: “Bij VAN IN hebben we beslist om zowel ons platform voor basisonderwijs, bingel, als ons platform voor secundair onderwijs, diddit, open te stellen voor alle leerkrachten.

Leerkrachten van het secundair kunnen bijvoorbeeld lesmodules ter beschikking stellen, en daarna digitaal een toets afnemen om te controleren welke leerstof verwerkt is.

Zodra scholen opnieuw open gaan, kunnen ze zich dan focussen op de onderdelen waar leerlingen problemen mee hebben, en zo toch nog het leerplan afwerken.”

Diddit wordt vandaag gebruikt in 622 scholen (ca. 60 % van alle Vlaamse scholen secundair onderwijs).

Diddit is beschikbaar voor quasi alle vakken, aansluitend bij de leermethodes van VAN IN. Er bestaat ook een Franstalige variant (Udiddit). 

Over VAN IN

VAN IN is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma Learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. 

Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 190 medewerkers en nog veel meer auteurs biedt VAN IN het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen Bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs.

Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk. Dit schooljaar ‘bingelt’ 81 % van de lagere scholen in Vlaanderen en oefenden er al meer 340 000 leerlingen secundair onderwijs op diddit. 

VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert. Meer informatie op https://www.vanin.be/nl.