Home » digitaal » Bingel bereikt nieuwe piek in week 2: tot 14 keer zoveel gebruik en meer dan 7 miljoen oefeningen per dag

Bingel bereikt nieuwe piek in week 2: tot 14 keer zoveel gebruik en meer dan 7 miljoen oefeningen per dag

bingel
  • Leerlingen lager onderwijs lazen al 808 000 boeken in de digitale boekenkast.
  • Elke dag een nieuwe strip in de digitale boekenkast.
  • Meer dan 7 miljoen digitale oefeningen per dag, dat is zo’n 7 keer zoveel als twee weken geleden.

Wommelgem, 30 maart 2020 – Leermiddelenmaker VAN IN noteert nieuwe pieken op zijn digitale leerplatform basisonderwijs Bingel.

In week 2 van de lesvrije weken, was er tot 14 keer zoveel activiteit. Er werden ook meer dan 7 miljoen oefeningen gemaakt. Dat is zo’n 7 keer zoveel als in de weken voor de lesvrije weken.

Dankzij een samenwerking met Standaard Uitgeverij is er nu ook elke dag een nieuwe strip te lezen in de digitale boekenkast. Voor het eerste leerjaar is er een reeks strips op verschillende AVI-niveaus permanent beschikbaar. 

Tot 14 keer zoveel activiteit op Bingel

De eerste ‘schooldag’ van de lesvrije weken, 16 maart, was er al 11 keer zoveel activiteit op bingel.

Tijdens de eerste week steeg het gebruik nog iets meer tot 12 keer de normale activiteit.

Er werden ondertussen nog nieuwe gebruikers op bingel verwelkomd, aangezien het leerplatform gratis wordt aangeboden tijdens de lesvrije weken.

Het gebruik bleef ook stijgen en bereikte vorige week een nieuwe piek van 14 maal het gewone activiteitenniveau.

Er werden ook meer dan 7 miljoen oefeningen gemaakt. Dat zijn er zo’n 7 keer zoveel als in ‘gewone’ schooltijd. 

Al 808 000 boeken gelezen in de digitale boekenkast

Om kinderen meer te laten lezen, werd de digitale boekenkast gecreëerd binnen Bingel. Ze bevat 229 leesboeken op verschillende leesniveaus, van het eerste tot het zesde leerjaar.

Leerlingen lager onderwijs lazen tijdens de 2 lesvrije weken al 808 000 boekjes in deze digitale boekenkast. In gewone tijden zijn er dat zo’n 25 000 per week.

In deze situatie van quasi lockdown, gesloten bibliotheken en lesvrije weken; helpt de digitale boekenkast de leesvaardigheid van de kinderen onderhouden. 

Elke dag een nieuwe strip in de digitale boekenkast

In samenwerking met De Standaard Uitgeverij wordt elke dag een nieuwe strip aangeboden, ook in de Paasvakantie.

Het kan dan gaan om zowat alle bekende familiestrips zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke, F.C. De Kampioenen, De Buurtpolitie, Nachtwacht, De Blauwbloezen maar ook minder bekende zoals FRNK, Insecten en Guus Flater.

De stripalbums binnen bingel zijn specifiek op maat van lagere schoolkinderen. Er is daarenboven een aanbod speciale AVI-strips voor eerste lezertjes.

Over de digitale boekenkast in bingel

De digitale boekenkast in bingel is een verzameling leesboeken op alle leesniveaus van het kind.

De leerkracht kan de boekenkast in bingel vullen met boekjes op het leesniveau van elk kind. Het kind kiest zelf een boekje. Het kan vooraf de moeilijke woorden inoefenen en achteraf bijhorende bingeloefeningen maken, met vragen over de inhoud en het verhaal.

Tijdens het lezen kunnen ze zichzelf opnemen en herbeluisteren. De leerkracht kan alles opvolgen. 

Op de volgende pagina kunnen ouders terecht voor concrete tips over de boekenkast en hoe  ze hun kinderen kunnen helpen met Bingel in het algemeen:

Over VAN IN

VAN IN is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. Voor het hoger onderwijs publiceert VAN IN onder de imprint De Boeck.

Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 190 medewerkers en nog veel meer auteurs biedt VAN IN het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en Diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs.

Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk.

Dit schooljaar ‘bingelt’ 81 % van de lagere scholen in Vlaanderen en oefenden er al meer 340 000 leerlingen secundair onderwijs op Diddit. 

VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert. Meer informatie op https://www.vanin.be/nl.